Domov       Storitve       Vaši cilji       Reference       O iMarketingu       Kontakt

S pomočjo Facebook oglaševanja do 59% povečanja števila prejetih povpraševanj.

Facebook je odličen in stroškovno učinkovit kanal za pridobivanje kvalificiranega obiska in povpraševanj na spletni strani.

Podjetje Sigas d.o.o. se ukvarja s predelavo avtomobilov na plin. Po uspešnem sodelovanju na področju Google Adwords so nam zaupali še Facebook oglaševanje njihovega podjetja.

Na nas so se obrnili, ker so želeli povečati število prejetih povpraševanj za njihovo storitev predelave s pomočjo Facebook oglaševanja in znižati stroške oglaševanja.


V preteklosti so namreč že izvajali Facebook oglaševanje sami in s pomočjo druge agencije toda brez večjih uspehov in ustreznega merjenja.


Zato smo si zadali cilj, da jim vzpostavimo dobičkonosno Facebook oglaševanje, ki jim bo vsak mesec prineslo večje število povpraševanj za njihovo storitev predelave avta na plin.

Problem

Rešitev

Facebook ponuja prikazovanje oglasov v okviru svojega oglaševalskega omrežja tako na namiznih računalnikih kot na mobilnih napravah. 


Pregledali smo podatke v njihovi spletni analitiki, pregledali njihovo Facebook stran in se pogovorili z naročnikom. Določili smo ciljno publiko.


Pripravili smo prodajne oglase z ustreznimi oglasnimi sporočili in slikami ter pripravili kampanjo in njene nastavitve tako, da bodo v podjetju Sigas prejeli kar največ povpraševanj.


Pripravili smo več oglasnih skupin glede na ciljno publiko in testirali različne oglase, da bi ugotovili kateri prinašajo največ povpraševanj. V oglase smo dodali tudi viralno komponento in tako spodbudili uporabnike Facebooka, da so delili, komentirali in všečkali oglase. Na tak način smo dosegli še več potencialnih kupcev.

59,2%

DODATNIH AKCIJ

DODATNIH OBISKOVALCEV

893

854

Rezultati

Že v prvih 2 mesecih sodelovanja smo dosegli 59% povečanje povpraševanj za njihovo storitev predelave. Nekaj pa je bilo tudi takih, ki so videli oglas in so podjetje kontaktirali po drugi poti. Povečalo se je tudi število všečkov na njihovi spletni strani.  Dosegli smo še 97736 prikazov oglasov in 854 dodatnih obiskovalcev. 893 dodatnih akcij (všečki, komentarji, deljenje objav itd.)

POVEČANJE POVPRAŠEVANJ

Copyright © 2015-2016 iMarketing.si. Vse pravice pridržane